måndag 22 februari 2016

Fotobloggen: Att vara sedd. Att bli mjuk i hjärtat. I en nära relation....a close relationship


Att vara sedd. Att bli mjuk i hjärtat. En nära relation: I Levande gemenskap och befrielse .

Eftersom vi oftast behandlar andra såsom vi själva blivit behandlade, finns det de skadade personer som aldrig fått något erkännande eller någon kärlek. Hur kan de då bli annat än skadade i själen? Hade de fått lära sig att Gud är en god Gud, hade de haft en annan start och ett annorlunda liv.


Eftersom många människor inte har en relation till Gud, då kan man också förstå varför deras relationer med människor är så skadade, och att hatet breder ut sig bland folk. Hade de haft en riktig djup och varm och kärleksfull relation med alltets skapare hade de inte varit så förstörda och hårda i sina hjärtan.


På denna hemsidan tar jag upp olika slags frågeställningar och skriva om hur Gud ser på de problem om människor som inte tror, ställs inför. Du är välkommen att dela en stund här och kanske få en ny infallsvinkel på något Du brottas med. /Maria



Att leva med Jesus dag för dag innebär:

Att lita på Jesus innebär att ha en levande gemenskap med honom dag för dag. (Kol 2:2-7)

Att acceptera Jesus som huvud och som Herre innebär att överlämna kontrollen till honom. (Kol 1:15-18; 2:19; 3:10, 17)

Att uppleva den helige Andes kraft innebär att låta Guds mäktiga kraftkälla arbeta i oss. (Kol 1:11, 28-29)

Inre och yttre resultat innebär:

förvissning om förlåtelse (2:15)

befrielse från onda begär (2:11)

tacksamhet och glädje (2:7)

personlig mognad (1:28)

tillfällen att vittna (1:4. 28)

tacksamhet till Gud (2:7)

Ledning innebär att vi räknar med Gud i våra beslut. (Kol 3:1, 16)


Att kunna, vilja, och våga leva med Jesus, dag för dag, är underbart. Att få gå vid hans sida och låta sig bli styrkt, undervisad i allt, det är liv.

En sådan relation får en verkligen att växa som människa. Tacksamheten är stor till vad man får i sitt liv. Det är en innerlig glädje att varje morgon få vakna och känna en härlig pirrande känsla av att man får en ny dag och att man i den dagen får uppleva en så stor kärlek från Frälsaren. Det är så spännande att veta att man kan få bli använd på ett alldeles speciellt sätt, denna dagen också…. För det blir man, man får utföra saker och säga saker till människor, tack vare att man ber om att få bli använd och litar på att Gud för en framåt.







Vintern finns kvar... men det är ljust och fint ute  


Smältande..


Välkommen tillbaka!  Hälsn Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar