Follow by Email

onsdag 23 december 2015

Fotobloggen: Mejerijätten fälls. Celiaki, och mjölk. /FotoNu fälls mejerirätten för sin mjölkreklam

http://gluten-celiaki.blogspot.se/2015/12/mejerijatte-falls-for-osanna-pastaenden.html

Ur innehållet:
Reklamombudsmannens opinionsnämnd anser inte att ”du behöver dricka en halv liter om dagen”, vilket påstås i marknadsföringen.

I november förbjöds havredrycksföretaget Oatly att använda sin reklamslogan ”No milk. No Soy. No badness.” när de förlorade mot LRF mjölk i marknadsdomstolen. Oatly fick inte påstå att mjölk skulle vara dåligt för människor.

Under 2014 kunde vi läsa att en stor studie visade att det finns ingenting som talar för att mjölk stärker skelettet. Snarare är det tvärtom, och Uppsala-forskarna har funnit ett samband mellan risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom och hur många glas mjölk som en person dricker per dag. Jag har ofta påtalat och visat fram i mina böcker att modern processad mjölk är en källa till det stigande ohälosotalet i samhället utöver det vita mjölet./ Läs mer

Varken vitt mjöl eller vanlig mjölk finns hos mig sedan cirka 10år, på grund av celiaki och mjölkproteinallergi så avstår jag från bägge delarna och har aldrig mått så bra i magen förr. Allt som andas mjölk eller mjöl går bort. Det finns så mycket annat att välja på t ex mandelmjölk, havremjöl, bovetemjöl, m m. Läs gärna sidan jag länkar till ovan, det finns massor med viktiga saker att veta där om kosten!


En tur ner till vattnet:Ha en bra dag alla!

Välkommen tillbaka.  Hälsn Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar