fredag 17 juni 2016

Friska från sjukdom..och dagens fariséer skulle bäva- och försöka korsfästa Jesus på nytt. /Mirakel.




Vad skulle ske om  det plötsligt blev så att människor blev friska från sjukdomar? Vad skulle dagens fariséer göra och hur skulle de reagera? Det vet vi mycket litet om, men vi vet desto mer om vad som står i Guds ord om helbrägdagörelse.
Det var ju inte alls populärt bland fariséerna på Jesu tid, bl a därför blev ju Jesus korsfäst. Inte kunde helbrägdagörelse få ske, och inte på en SABBAT.
Då som nu skulle människor vara sin egen gud……..det står ego i pannan på folk.
Fariseismen är vaddå? Jo gudsförnekelse, och det är ateistiskt.

(”fariséer/farisé och det betyder som vi vet följande: ..medlem av judiskt religiöst parti, fariseisk: egenrättfärdig, självgod, skenhelig. Fariseismen: egenrättfärdighet, skrymteri.)

Där Jesus går fram kan vad som helst hända, eller hur? Och det hände! Människor blev friska, och människor gick från död (sömn) till LIV.
Där Jesus får gå fram blir sjuka friska, och de lama kan gå och de döva blir hörande, och mer.


Men det finns ett stort fel: Jesus får ju inte träda fram så som han borde få göra. DÅ skulle sjuka bli friska och onda andar som det finns så väldigt många av i människor, de skulle lämna med ett skrik.
Vill man ha det så? Nej inte dagens fariséer heller, lika lite som på Jesu tid. Den process som Jesus gick igenom finns idag också, har du tänkt på det???? I dagens anmälningspliktiga samhälle där Big Brother är så stor och Jesus så liten bland folk, där sker det skumma saker, och fler bli det.

MIRAKEL ÄR MIRAKEL, men man hör inte om dem och man ser dem inte. Men de finns för Jesus lever, men/och falska profeter skall inte räknas som undergörare.

För trettio silverpenningar blev Jesus, Herren och Mästaren, förrådd och fängslad, torterad och dödad. Han är hatad i dag också.




MEN, Halleluja! Han LEVER idag! och han gör mirakel fortfarande, på många olika vis. Lär känna honom och bli förvandlad och få ett nytt liv! Lita på Jesus!

*

”Om världen hatar eder, så betänken, att hon har hatat mig förr än eder”. Joh ev 15:18
”Den som hatar mig, han hatar ock min Fader”. /Joh ev 15:23

Jesus förrådes: Joh evangelium kap 18.
Jesus gisslas, begabbas, dömes, korsfästes, uppgiver andan, begraves. Joh evangelium kap 19
Jesus uppenbarar sig efter sin uppståndelse för Maria från Magdala, för apostlarna och särskilt för Tomas. Joh evangelium kap 20
Jesus uppenbarar sig vid Tiberias´ sjö för några av sina lärjungar. Joh evangelium kap 21: 14 var tredje gången som Jesus uppenbarade sig för sina lärjungar.

























Det finns ljus i mörkret /

Hälsn Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar