Follow by Email

lördag 21 maj 2016

Varning för: Bregott och andra lättmargariner. Använd SMÖR eller COCOSOLJA / Cocos is very good
Bildresultat för bilder bregott

Varning!  Läs artikel!


http://newsvoice.se/2014/06/20/nytt-larm-becel-latta-flora-bregott-icas-smor-raps-samt-latt-lagom-innehaller-ocksa-gifter/

Den 13 juni varnade DN att Coops bordsmargarin innehåller giftrester. Coop drog omedelbart tillbaka produkten. NewsVoice skrev om nyheten samma dag och la in ett suddigt foto på ett paket av margarinet Becel. Den 16 juni kontaktade Uniliever som tillverkar Becel NewsVoice och bad om ta bilden togs bort.

Den 19 juni varnade TV4-nyheterna att flera andra bordsmargarin även de innehåller giftrester. På bilden från TV4 (Artikel NewsVoice)ser man Becel, Lätta, Flora och Lätt & Lagom, men även smöret Bregott är med i bilden.

Dr Annika Dahlqvist menar att det bästa är att äta rent smör som inte ska innehålla giftrester. Varför då inte vara på den säkra sidan och välja ekologiskt KRAV-märkt smör? [red. anm.]

TV Nyheterna skriver:
”Det är inte bara Coops lättmargarin som innehåller rester av lösningsmedel, vilket Livsmedelsverket slog larm om i förra veckan. En ny kartläggning som TV4nyheternas Linda Berglund tagit del av, visar att en rad bordsmargariner innehåller giftiga ämnen och kemikalier.”
TV4-reportaget kommer som en besvikelse för många som lämnat margainet bakom sig för att använda Bregott eftersom t o m Bregott pekas ut som innhållande rester av metanol.
*
Jag skulle inte äta något av bordsmargarinerna. Jag tål inte smör/mjölkprodukter och jag använder COCOS olja till all matlagning och pålägg.

http://gospel.jesuslever.eu/halsa-kokosfett-lakande-formaga-ja-det-tror-jag/

hälsn:
NamnlösMariaVälkommen tillbaka hit!  /Maria
och
http://gospel.jesuslever.eu/  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar