Follow by Email

fredag 15 januari 2016

Fotobloggen: Homeless people /Hemlösa - men inte bara på vintern


Välkommen/Welcome

http://www.svd.se/harbargen-beredda-med-sovplatser/i/senaste

Härbärgen beredda med sovplatser
Kylan är här.


De närmaste dagarna väntas temperaturer ner mot minus 20 på flera ställen i landet. Härbärgen förbereder sig med extra sovplatser för den som är hemlös – fortfarande finns lediga sängar.I Malmö har kommunen öppnat en akut-värmestuga på grund av kylan. Den huserar i Crossroads lokal och ska vara öppen fram till natten mellan lördag- och söndag, med eventuell förlängning, berättar Liv Palm, enhetschef på Crossroads i Malmö. Filadelfiakyrkans nya natthärbärge i samarbete med kommunen riktar sig till EU-medborgare och har hittills bara varit fullbelagd vid några tillfällen.
*

Ojdå, tänker man på de stackars människorna bara för att det nu är kallt, eller finns det sängar så det alltid räcker åt alla cirka  30 000, eller mer-- hemlösa i Sverige? Det finns många slags orsaker till VARFÖR man är en hemlös person. Jag har pratat med många av de hemlösa eftersom jag jobbat med dem, det är en sorg att det ska vara så svårt att visa våra medborgare ett boende, empati och kärlek.
Men..de som är hemlösa brukar vara det i allmänhet ganska länge, och inte bara på vintern, eller hur?  / Och tänk vad bra vi har det vi som har ett ställe att bo på!http://www.svd.se/vem-bryr-sig-om-hemlosa-svenskar

*
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.822863-ny-kartlaggning-av-hemlosa

http://www.socialstyrelsen.se/hemloshet

Välkommen igen till nästa ämne.../Hälsn Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar