onsdag 28 oktober 2015

Baka? Här finns recept på härligt GLUTENFRITT och MJÖLKPROTEINFRITT Bröd. Rosor och en trevlig dag hos vänner,/Glutenfree and milkprotein-free bread!


Välkommen /Welcome

Rosor och ett nybakat bröd mötte oss hos våra goda vänner idag vid lunchtid. Vi hade en härlig eftermiddag med prat och gott att äta och sedemera  bön på kvällssidan. Vi diskuterar ofta vad som sker i världen och hur det ser ut på olika håll och det ser ju inte alltför bra ut. Nu är jag hemma och ätit kvällsmat och ser att det inte blev någon promenad i solen idag, därför bjuder jag på lite höstbilder från arkivet. Ha det så bra och trevligt här på sidan, som du ser är den lite annorlunda nu, vad tycks?



Detta bröd är GLUTENFRITT OCH MJÖLKPROTEINFRITT, och receptet finns här. 

500 gr mandelmjölk
20 gr jäst
100 gr mörk sirap
300 gr bovetemjöl
50 gr maizena, brunt eller vitt
1½ tsk salt
2 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära, mald
3 tsk pomerans mald
20-40 gr psyllium-skal malda

Ugn 175 grader

Gör så här: Blanda ALLA ingredienser UTOM psylliumfröskalen till slät deg, använd en visp, 300 gram lite i taget av bovete och maizena.
Låt jäsa 2 timmar i bunke övertäckt med plastfolie.
Ta upp degen och forma och pudra över med bovetemjöl. Grädda direkt på bakplåtspapper i ugn i 45 min.
Låt svalna på galler med handduk.  Mycket gott bröd!
/M





För precis ett år sedan denna bild:




och denna  


2/9 2014, solros:




Novemberkaktus



Det var fint väder idag också med en sol som värmde och jag tog bara ett par bilder ute idag






27/10


Den 2/9 2014 togs dessa foton:











KRAV-bananer, gott.



Tack för att du tittade och läste här!   Ha det så bra!   /Hälsn Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar