lördag 18 juni 2016

Vi ser med olika ögon och hjärtan. Hoppet om den kommande härligheten/ Hope









Ett ord idag: En kristen ser med sina ögon att världen faller mer och mer samman och att den andligt sett är infekterad av synd. Den o-troende (icke på Gud troende) människan ser inte detta på samma vis som vi-  de tycker nog bara i största allmänhet att det verkar konstigt i världen på en del vis. Men sanningen är ju att man lever i sjukdom och ondska, i syndens grepp. Mord, illdåd, gränser, taggtråd, konflikter, stora ord, EU,kolossen.

Gud har lovat en ny himmel och en ny jord, den gamla skall förgå- det blir ngt nytt att se, och vi som tror går med Kristus ut i denna världen för att berätta om Jesus och vi försöker bekämpa syndens konsekvenser och väntar på det nya som skall ske. Tack och lov: Jesus kommer tillbaka.







Hoppet om den kommande härligheten

Rom 8:18 Jag hävdar att den här tidens lidanden väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår. 19 Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras. 20 Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om 21 att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet. 22 Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas. 23 Och inte bara den, utan också vi som har fått Anden som förstlingsfrukt, också vi suckar inom oss och väntar på barnaskapet, vår kropps förlossning. 24 Ty i hoppet är vi frälsta, men ett hopp som man ser uppfyllt är inte längre något hopp. Vem hoppas på något som han redan ser? 25 Men om vi hoppas på det vi inte ser, så väntar vi uthålligt. 26 Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Ty vi vet inte vad vi bör be om, men Anden själv ber för oss med suckar utan ord, 27 och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden ber för de heliga så som Gud vill. 28 Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut. 29 Ty dem som han i förväg har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder. 30 Och dem som han har förutbestämt har han också kallat. Och dem som han har kallat har han också förklarat rättfärdiga. Och dem som han har förklarat rättfärdiga har han också förhärligat.

*























Välkommen tillbaka hit!  /Maria

http://gospel.jesuslever.eu/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar